Sale!

Di Sebalik Hijab

RM25.00 RM24.00

Penulis: Web Sutera

Muka surat: 350

Description

Setiap makhluk mukallaf yang berdialog dengan Allah melalui al-Quran, solat, zikir dan amalan ibadah wajib dan sunat yang lain akan menemui jalan pulang. Lalu Allah dengan segala kebesaran dan keagungan-Nya pasti menjawab.

Apa ada dengan gua yang mengajak cinta masuk ke dalamnya? Apakah ada di sebalik hijab gua dan pergunungan? Tujuh pemuda beriman mencari cinta Allah yang abadi, bukan melarikan diri lantaran takut. Dakwah dan jihad, itulah yang mereka dambakan. Gua nyaman menjadi titian merentas masa untuk menjadi iktibar di masa depan.

Dalam pada itu, di suatu masa hadapan… kumpulan pejuang berjihad harta benda dan jiwa raga demi meraih nilai syahid, bahkan redha Allah semata-mata. Perjuangan seringkali perlu strategi, bukan main belasah membuta tuli! Itulah nilai sebuah cinta, bersama hijab gua dan alam fauna yang senantiasa menunggu manusia-manusia yang soleh.

Pemuda jihad, Mujahiden dan alam buana… sama-sama mencari cinta! Demi cinta, sebuah gua dan banjaran gunung bersaksi akan keimanan para pemuda. Perang itu tipu muslihat, sabda Rasulullah SAW.