Sale!

Nalar – Biar dia rasa harga sebuah dosa

RM23.00 RM10.00

Penulis: Sharina Elisa

ISBN: 9789670990118

Muka surat: 268

Tahun Terbitan: 2017

SKU: 9789670990118 Categories: , Tags: , ,

Description

Fella diimplan cip berkomputer ke dalam otaknya. Sekaligus menjadikan dia kanak-kanak genius yang melampaui batas kebolehan manusia.

Dia yang dilarikan oleh Dr. Imanina jauh ke dalam hutan, terselamat daripada turut menjadi mangsa dalam satu insiden yang meragut nyawa Prof. Farhan dan Prof. Amelia, ibu bapa Fella. Cip yang dicipta khas bagi tujuan ketenteraan itu menjadi buruan Ghaffar, penjenayah antarabangsa yang tidak pernah berhenti daripada terus menjejaki cip itu walau dengan apa cara sekalipun.

Bagi mengaburi mata musuh, Imanina membesarkan Fella sebagai lelaki. Nama Nur Fella ditukar menjadi Mohd Feldrick. Imanina yang gusar melihat perkembangan intelek Fella mula menjalankan kajian. Dia mahu mengeluarkan cip tersebut dari otak anak kecil itu. Namun, hasil kajian mendapati cip itu akan meletup sekiranya dikeluarkan. Fella yang mendapat tahu dia akan diserahkan kepada pihak tentera mula melarikan diri jauh ke dalam hutan dan menyahaktifkan sistem keselamatan rumah mereka tanpa memikirkan akibat yang akan menimpa.

~ ~ ~

Tapi penjahat tu masih ada dua orang. Mereka akan nampak kita. – Fella. Memang papa nak mereka nampak kita. – Imanina.

Bagi Fel pistol tu papa. Fel boleh tembak mereka tanpa buka lampu. Fel boleh tahu kedudukan mereka. – Fella.

Tidak, sayang. Tangan kamu bukan untuk dikotori dengan darah. Papa ajar kamu menembak bukan untuk membunuh. Kamu tak boleh jadi pembunuh. Buka lampu dan pergi sejauh-jauhnya. – Imanina.

Additional information

Weight 0.3 kg